Osechi Party (おせちパーティー)

師走は、その名のごとく大変忙しく、
新年会は、キャンセルする事にしていたのですが・・・、
30日の夜、「おせち作り」したくなった私。
いつものご近所さんへ、急遽、元旦のお誘いの電話。
そして、31日は、朝から片道90分かけて、マサチューセッツ州まで買い出し。
午後からは、ひたすら、「おせち作り」
伊達巻き、栗きんとん、黒豆、田作り、紅白なます、ごぼうたたき、煮物。

そして、元旦、お客様をお向かえする事になりました。
なんとか、テーブルセッティングも形になり、ほっと。

Since we had very busy days in December,
we had decided to cancel Osechi Party in 2016.
However, the night of 30th,
I decided to make "Osechi."
We called neighbors to attend our Osechi Party.
Next day, 31st,
we drove 1.5 hours one way to MA to get ingredients for Osechi.
Upon returning to home, I started cooking Osechi all afternoon.

Then New Year's Day !
We were ready to welcome our guests !!
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お客様の到着後、
お重のふたも開き、
西京味噌のお雑煮とキングクラブもテーブルに。

気心の仲間と楽しい会話で、
お料理がいっそう美味しく感じました。

After all guests arrived,
we opened the lid of the boxes.
Ozoni and King Crab are also set.

Friends with good conversation make a special atmosphere.
It also makes Osechi more delicious !!
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今年は、" Veuve Clicquot "のシャンペンで乾杯。
さわやかな口当たりが最高でした。
でも、写真は、取り忘れ。
片付け終わったキッチンの片隅に、
空き瓶と空き箱が静かにその名残が・・・。

This year, we made our "New Year's Toast" with Veuve Clicquot.
It is a very delicious fresh taste.
However, I forgot to take a photo..
There was a reminder box at the corner of our kitchen.
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by falmouthME | 2016-01-05 00:56 | Neighborhood
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